MApN: Militarii au executat 435 de misiuni în ultimele 24 de ore pentru limitarea răspândirii COVID-19

MApN: Militarii au executat 435 de misiuni în ultimele 24 de ore pentru limitarea răspândirii COVID-19

Militarii Armatei române au executat în ultimele 24 de ore 435 de misiuni pentru limitarea răspândirii COVID-19, iar Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 585 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, a anunţat MApN.

De sâmbătă, 25 aprilie, ora 6,00, până duminică, 26 aprilie, la ora 6,00, un număr de 2.363 militari şi 544 mijloace tehnice ale MApN au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 435 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane, informează într-un comunicat de presă Ministerul Apărării.

În acelaşi interval de timp, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 585 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare 460 de probe, se mai arată în comunicat.

MApN reaminteşte că, în cursul zilei de sâmbătă, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat un zbor pe ruta Bucureşti - Milano şi retur pentru transportul în Italia a 90 mii de măşti de protecţie tip FFP 2 din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19 constituită în România, achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene - DGECHO.

La întoarcere, aeronava MApN a adus în ţară echipa formată din 15 medici şi asistenţi medicali români, însoţită de un ofiţer de legătură al IGSU, care a acţionat la Milano sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, precum şi echipamente medicale donate de Statul Vatican.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeş" din Piteşti au continuat misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava, iar la Timişoara, în incinta stadionului CFR, s-a finalizat ridicarea corturilor din zona de carantină şi continuă instalarea modulelor Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament, a mai informat MApN. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

4 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…