MApN: Militarul decedat în poligonul de la Smârdan coordona manevrele de începere a deplasării unui tanc

MApN: Militarul decedat în poligonul de la Smârdan coordona manevrele de începere a deplasării unui tanc

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, vineri, că militarul care a decedat în poligonul de la Smârdan coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mişcare şi una dintre laturile amplasamentului în care se găsea maşina de luptă.

"Plutonierul Sebastian Şerban din Batalionul 284 Tancuri 'Cuza Vodă' din Galaţi a decedat vineri, 18 martie, pe timpul activităţilor de instruire în cadrul unui exerciţiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi. Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mişcare şi una dintre laturile amplasamentului în care se găsea maşina de luptă. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenţă 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la faţa locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viaţa", transmite MApN într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Poliţia Judiciară Galaţi efectuează cercetări la faţa locului, a fost înştiinţat Parchetul Militar Iaşi, iar la nivelul unităţii a fost numită o comisie condusă de şeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

"Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 şi era căsătorit. Conducerea MApN îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familia îndoliată", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia