MApN: Rotaţie a detaşamentului de Apărare Antiaeriană dislocat în Polonia

MApN: Rotaţie a detaşamentului de Apărare Antiaeriană dislocat în Polonia

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană "Gheparzii Transilvani" este dislocat, în perioada 11 - 19 aprilie, în baza militară din Bemowo Piskie, pentru a asigura cea de a XI-a rotaţie naţională la misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate pe Flancul Nord-Estic al Alianţei (enhanced Forward Presence - eFP), în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia, a informat MApN.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, contingentul românesc, format din aproximativ 100 de militari, este generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa" din Turda, aflat în subordinea Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" şi participă pentru a doua oară la acest tip de misiune, având în înzestrare sistemul antiaerian GEPARD.

Pe timpul celor şase luni de misiune, artileriştii antiaerieni vor participa la exerciţii şi activităţi de instruire alături de militari americani, britanici, croaţi şi polonezi, în cadrul cărora vor fi testate şi validate tehnicile, tacticile şi procedurile exersate, cu scopul îmbunătăţirii coeziunii şi creşterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO, menţionează sursa citată.

Aflat sub coordonarea Comandamentului Forţelor Întrunite, detaşamentul este parte componentă a Grupului de Luptă NATO, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată în sistem rotaţional, în Nord-Estul Alianţei, pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summitului de la Varşovia, din anul 2016.

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană "Gheparzii Transilvani" va înlocui detaşamentul de Apărare Antiaeriană din rotaţia a X-a, structură din cadrul Batalionului 348 Apărare Antiaeriană "Dobrogea", din garnizoana Murfatlar, precizează MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina