Maramures: 39 de migranți ilegali descoperiți într-o pădure la marginea localității Asuajul de Jos

Polițiștii din cadrul IPJ Maramureș au descoperit duminică, în urma unei sesizări, 39 de cetățeni străini într-o pădure din vecinătatea localității Asuajul de Jos, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, Dumitrița Rus.

Potrivit unor surse, străinii par a fi originari din Orientul Mijlociu, fiind cel mai probabil vorba de cetățeni din Siria și Irak.

"Cei 39 de cetățeni străini au fost descoperiți în cursul zilei de duminică, într-o pădure din vecinătatea localității Asuajul de Jos. Aceștia nu aveau asupra lor nici un document de identitate și nici nu își puteau justifica prezența în zonă", a precizat Dumitrița Rus, care a adăugat că deocamdată nu au putut fi stabilite cu exactitate identitatea și țările de origine ale migranților.

Potrivit reprezentantului IPJ, în urma unei examinări exterioare s-a putut constata nici una dintre persoanele descoperite nu prezentau urme de violență sau agresiune fizică.

Cetățenii străini au fost predați în cursul zilei de duminică Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Șomcuta Mare, în județul Maramureș, instituție aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș a mai precizat că persoanele se află în siguranță și urmează să beneficieze de sprijinul autorităților de stat, conform legislației în vigoare.

AGERPRES / (AS — autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

3 Săracilor...

4 Revoltător! / Șefii Jandarmeriei urmăriți penal în Dosarul 10 august au încercat să iasă la pensie, ca să scape …

5 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!