Maramureş: Jucător de rugby întors din Africa de Sud, confirmat cu SARS-CoV-2

Maramureş: Jucător de rugby întors din Africa de Sud, confirmat cu SARS-CoV-2

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud, a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

"Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino', Bucureşti", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, jucătorul de rugby este vaccinat.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM), transportul fiind asigurat cu o aeronavă ATR a companiei Tarom.

"Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Băseşti, însoţite de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, la locaţia de carantinare. După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi, cele 29 de persoane pot ieşi din carantina instituţionalizată. Măsurile de ordine publică la locaţia de carantinare instituţionalizată vor fi asigurate de către Direcţia Poliţia Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Pintea Viteazul Maramureş şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş", a spus subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...