Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumiți politicieni. Voi propune premierului schimbarea șefului Jandarmeriei/A fost un plan minuțios

Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumiți politicieni. Voi propune premierului schimbarea șefului Jandarmeriei/A fost un plan minuțios

Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Voi propune premierului schimbarea șefului Jandarmeriei/A fost un plan minuțios. Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumiți politicieni.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat, joi seară, la Digi 24, că în 10 august a existat ”un plan minuțios” prin care anumiți politicieni și-au propus să genereze o stare de conflict și că nici aceștia ”nu se așteptau la un asemenea final negativ”:

”A fost un plan sau a fost o pregătire minuțioasă, astfel încât să se genereze o stare de conflict, neașteptându-se chiar la un final negativ la nivel național și internațional. Democrația a avut de suferit pentru că după o asemenea intervenție se pune întrebarea dacă oamenii se pot exprima fără să fie gazați sau bătuți. Iar Jandarmeria a fost pusă într-o ipostază incorectă, târâtă de cei care au decis. Instituția Jandarmeriei nu merită asta (…) Regizorii au fost oameni din sistem în legătură cu politicienii care au decis intervenția în anumite etape, în anumite moduri și premeditând-o în modul de organizare”, a declarat Marcel Vela, la Digi24.

Ministrul spune că nici jandarmii nu erau pregătiți pentru un asemenea scenariu, drept pentru care nu purtau măști pentru gaze lacrimogene în momentul în care au început să le împrăștie:

”Jandarmii care au aruncat gaze lacrimogene nu aveau măști de gaze lacrimogene la ei. Situația a fost neplăcută, disperată și pentru ei. Când ești în stare de adrenalină, nu mai gândești rațional, ci emoțional (…) De altfel, nu am făcut eu minuni cu desecretizarea, dar dacă dăm timpul înapoi, prefectul de București a declarat public niște adevăruri la momentul potrivit (…) În ziua de 10 și 11 august, anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumiți politicieni și deciziile lor au dus la activități care au adus de suferit pentru protestatari”, a declarat Marcel Vela.

”Voi propune premierului schimbarea unor șefi din Jandarmerie”, a declarat ministrul de Interne, livrând ca termen următoarea săptămână pentru nominalizarea altui șef pentru Jandarmerie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia