Marea Britanie aprobă vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech pentru copii peste 6 luni

Marea Britanie aprobă vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech pentru copii peste 6 luni

Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) a anunţat marţi autorizarea utilizării unei versiuni a vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer şi BioNTech pentru copiii cu vârste mici.

Vaccin. FOTO Arhivă Adevărul

Este vorba despre un vaccin anti-Covid produs de Pfizer şi BioNTech destinat copiilor cu vârste cuprinse între șase luni şi patru ani, relatează Reuters.

Dacă vaccinul va fi în cele din urmă folosit la această grupă de vârstă depinde de o recomandare din partea Comitetului Mixt pentru Vaccinare şi Imunizare (JCVI) din Marea Britanie, care oferă recomandări în legătură cu serurile care pot fi utilizate în cadrul programului naţional de vaccinare, potrivit Agerpres.

Studiu clinic

La baza obținerii avizul Agenţiei de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie stă un studiu clinic în desfăşurare, cu 4.526 de participanţi.

Amintim că, Pfizer a depus recent cererea de autorizare în regim de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 adaptat la Omicron pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani. Odată autorizat, copiii vor primi schema primară de vaccinare cu două doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech şi o doză suplimentară a vaccinului bivalent adaptat la Omicron, au precizat companiile Pfizer și partenerul german BioNTech.

Vaccinul lor bivalent anti-COVID-19, care ţinteşte tulpina originală a coronavirusului SARS-CoV-2 şi subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron, este autorizat în prezent ca doză booster pentru persoanele cu vârste de peste cinci ani în Statele Unite şi în Uniunea Europeană.

Incident la un laborator de testare

luna trecută, agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA), a anunțat că un laborator de testare a raportat greșit zeci de mii de cazuri de COVID-19 ca fiind negative ceea ce dus la moartea a cel puțin 23 de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria