Marea Britanie: Favoritul pentru preluarea conducerii UKIP a părăsit partidul

Marea Britanie: Favoritul pentru preluarea conducerii UKIP a părăsit partidul

Favoritul în cursa pentru conducerea UKIP, Steven Woolfe, a părăsit luni partidul eurofob britanic, denunțând o atmosferă de "război intern" în cadrul formațiunii, al cărei lider lider va fi ales la 28 noiembrie, relatează AFP.

Anunțul demisiei eurodeputatului a fost făcut la aproape zece zile după o altercație cu un coleg din același partid, Mike Hookem, în incinta Parlamentului European de la Strasbourg, și care a fost urmată de spitalizarea lui Steven Woolfe.

Această renunțare ilustrează dificultățile din interiorul partidului anti-imigrație după retragerea liderului său Nigel Farage, care și-a părăsit funcția în iulie, considerând că și-a îndeplinit datoria după votul britanicilor în favoarea Brexitului.

În timp ce partidul eurofob avea toate motivele pentru a jubila după votul britanicilor în favoarea ieșirii din UE, el s-a scufundat într-o criză tot mai profundă.

"Am ajuns la concluzia că UKIP este neguvernabil fără Nigel Farage pentru a-l conduce și fără cauza referendumului pentru a-l uni", a scris într-un comunicat Steven Woolfe, candidatul favorit al lui Farage.

"Partidul este sfâșiat de luptele interne", a adăugat el. "După ce mă voi reface, intenționez să activez în Parlamentul European ca independent", a subliniat Steven Woolfe.

La rândul său, UKIP a anunțat luni că noul lider va fi desemnat la 28 noiembrie.

La jumătatea lunii septembrie, partidul și-a ales o nouă șefă, Diane James, însă aceasta a demisionat la începutul lui octombrie invocând "motive personale și profesionale".

Până la alegerea viitorului lider, conducerea partidului este asigurată de Nigel Farage, reamintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat