Marea Britanie: Generalii în rezervă pledează pentru rămânerea în Uniunea Europeană

Ieșirea din Uniunea Europeană ar putea submina capacitatea Marii Britanii de a lupta împotriva unor amenințări precum cele reprezentate de gruparea jihadistă Statul (SI) sau de Rusia, au avertizat miercuri generali în rezerve într-o scrisoare publicată de Daily Telegraph, potrivit AFP.

"Într-o lume plină de pericole, (apartenența la Uniunea Europeană) ne ajută să ne protejăm populația, prosperitatea și modul de viață. Prin urmare, considerăm că este în interesul nostru național să rămânem membri ai UE", scriu 13 generali în rezervă, printre care și foști șefi ai Statului Major al armatei britanice — Lord Bramall, Lord Guthrie, Lord Boyce și Jock Stirrup.

"Europa se confruntă cu o serie de provocări grave la adresa securității, cum ar fi instabilitatea din Orientul Mijlociu, dezvoltarea grupării SI și resurgența naționalismului și a agresivității ruse", atrag ei atenția, cu patru luni înaintea referendumului privind apartenența Marii Britanii la UE.

"Marea Britanie va trebui să facă față acestor amenințări, indiferent dacă va fi în UE sau nu. Însă în UE, suntem mai puternici", afirmă ei.

Aceste argumente se bazează pe poziția premierului britanic David Cameron, care susține că Marea Britanie va fi 'mai în siguranță' în UE decât în afara ei.

Campania pentru referendumul de la 23 iunie a fost lansată în week-end, după încheierea acordului dintre Londra și partenerii săi europeni menit a consolida 'statutul special' al Marii Britanii în UE.

Conform unui sondaj al institutului YouGov publicat miercuri de Times, 38% dintre persoanele intervievate vor ca Marea Britanie să iasă din UE, 37% vor să rămână, iar 25% sunt indeciși sau nu intenționează să meargă la vot.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

3 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

4 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă