Marea Britanie: Individul acuzat de uciderea deputatei Jo Cox, condamnat la închisoare pe viață

Marea Britanie: Individul acuzat de uciderea deputatei Jo Cox, condamnat la închisoare pe viață

Bărbatul care a ucis-o pe deputata laburistă britanică Jo Cox cu o săptămână înaintea referendumului din 23 iunie privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață, relatează Reuters și DPA.

* UPDATE Deputata britanică pro-UE Jo Cox a murit după ce a fost împușcată și înjunghiată în nordul Angliei (FOTO/VIDEO)

Thomas Mair (53 de ani) a împușcat-o de trei ori pe Jo Cox și a înjunghiat-o în momentul în care aceasta sosea la o bibliotecă din orașul Birstall, din nordul Angliei.

Judecătorul Alan Wilkie a respins cererea lui Mair de a lua cuvântul după anunțarea verdictului, spunându-i: ''Tu nu ești patriot. Prin acțiunile tale ai trădat chintesența țării noastre: aderarea sa la democrația parlamentară''.

Jo Cox (41 de ani) a fost prima parlamentară britanică ucisă și primul membru al legislativului de la Londra asasinat după 1990, când conservatorul Ian Gow a căzut victimă unui atac cu bombă comis de organizația Armata Republicană Irlandeză (IRA).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...