Marea Britanie: Individul acuzat de uciderea deputatei Jo Cox, condamnat la închisoare pe viață

Marea Britanie: Individul acuzat de uciderea deputatei Jo Cox, condamnat la închisoare pe viață

Bărbatul care a ucis-o pe deputata laburistă britanică Jo Cox cu o săptămână înaintea referendumului din 23 iunie privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață, relatează Reuters și DPA.

* UPDATE Deputata britanică pro-UE Jo Cox a murit după ce a fost împușcată și înjunghiată în nordul Angliei (FOTO/VIDEO)

Thomas Mair (53 de ani) a împușcat-o de trei ori pe Jo Cox și a înjunghiat-o în momentul în care aceasta sosea la o bibliotecă din orașul Birstall, din nordul Angliei.

Judecătorul Alan Wilkie a respins cererea lui Mair de a lua cuvântul după anunțarea verdictului, spunându-i: ''Tu nu ești patriot. Prin acțiunile tale ai trădat chintesența țării noastre: aderarea sa la democrația parlamentară''.

Jo Cox (41 de ani) a fost prima parlamentară britanică ucisă și primul membru al legislativului de la Londra asasinat după 1990, când conservatorul Ian Gow a căzut victimă unui atac cu bombă comis de organizația Armata Republicană Irlandeză (IRA).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului