Marea Britanie: Poliţia a descoperit o fabrică ilegală de armament

Marea Britanie: Poliţia a descoperit o fabrică ilegală de armament

Autorităţile britanice au anunţat miercuri că au descoperit o fabrică ilegală de arme în comitatul East Sussex, sudul Angliei, şi au operat trei arestări, în cadrul unei anchete privind producerea ilegală de arme de foc, transmite Reuters.

O clădire cu firma unui atelier de reparat cutii de viteze adăpostea de fapt utilaje şi componente suspectate că pot fi folosite la fabricarea de arme şi muniţii, a informat Agenţia Naţională de Combatere a Infracţionalităţii (NCA).

'Anchetatorii NCA au descoperit ceea ce ei cred că este o fabrică sofisticată de arme într-o zonă industrială din East Sussex', a indicat, pe site-ul său, agenţia specializată în combaterea infracţionalităţii grave şi a crimei organizate.

Arestările au fost operate sâmbătă, după ce poliţiştii au auzit zgomote ce păreau focuri de armă din interiorul clădirii, situată în oraşul Hailsham.

Un pistol cu electroşocuri a fost folosit la una din arestări.

Au fost confiscate două pistoale şi muniţie, precum şi puşti în diferite stadii de producţie.

Şeful Centrului naţional privind ameninţarea cu armele de foc al NCA, Rob Hickinbottom, a precizat că ancheta continuă.

'Suspectăm că această operaţiune a perturbat activitatea unei grupări ce pare implicată în producerea ilegală de arme de foc', a explicat oficialul britanic, citat de Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!