Marea Britanie: Principalii miniștri ai guvernului Theresa May

Marea Britanie: Principalii miniștri ai guvernului Theresa May

Principalii miniștri ai noului guvern britanic format miercuri de premierul Theresa May sunt:

— Cancelar al Eșichierului (ministrul de finanțe): Philip Hammond, 60 de ani. Șef al diplomației în executivul lui David Cameron, Philip Hammond, îi va succeda lui George Osborne, care a condus Ministerul de Finanțe începând din anul 2010.

—Ministru de externe: Boris Johnson, 52 de ani. Excentricul edil al capitalei britanice a fost unul dintre liderii taberei care a susținut ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar la referendumul din 23 iunie.

—Ministru pentru ieșirea din UE: David Davis, 67 de ani. Este un fost secretar de stat pentru afaceri europene care a militat în favoarea Brexitului.

—Ministru de interne: Amber Rudd, 52 de ani. Deocamdată este singura femeie din executivul britanic pe lângă premierul Theresa May.

—Ministru al apărării: Michael Fallon, 64 de ani. Și-a păstrat portofoliul.

—Ministru pentru comerțul internațional: Liam Fox, 54 de ani. Fost ministru al apărării în perioada 2010-2011. A fost unul dintre cele cinci oficiali care au candidat pentru șefia conservatorilor și a guvernului după demisia lui David Cameron.

Portofoliul Justiției urmează să fie atribuit.

Presa britanică este de părere că noul guvern va include mai multe femei decât până în prezent.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…