Marea Britanie, rugată să găzduiască Eurovision în 2023, după ce organizatorii au decis că Ucraina este incapabilă s-o facă

Marea Britanie, rugată să găzduiască Eurovision în 2023, după ce organizatorii au decis că Ucraina este incapabilă s-o facă

Ucraina a câştigat concursul de anul acesta cu piesa „Stefania“ de la Kalush Orchestra, după ce telespectatorii de pe tot continentul s-au reunit pentru a vota cântecul şi pentru a-şi arăta solidaritatea cu naţiunea după invazia Rusiei.

Tradiţia spune că câştigătorii din anul precedent găzduiesc următorul concurs, dar organizatorii evenimentului spun că au ajuns „cu profund regret” la concluzia că nu va fi posibil să se ofere garanţiile de securitate şi operaţionale necesare găzduirii concursului în Ucraina.

Organizatorii evenimentului au cerut acum BBC să găzduiască competiţia de anul viitor, după ce Marea Britanie a terminat pe locul doi cu Space Man al lui Sam Ryder.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), care organizează competiţia, a declarat: „Concursul de cântece Eurovision este una dintre cele mai complexe producţii TV din lume, cu mii de oameni care lucrează şi participă la eveniment şi sunt necesare 12 luni de timp de pregătire. ”

EBU a spus, după o analiză îndelungată, că garanţiile necesare nu au putut fi oferite de radiodifuzorul public al Ucrainei şi şi-a exprimat „tristeţea şi dezamăgirea” că concursul de anul viitor nu ar putea avea loc în Ucraina.

„Ca urmare a acestei decizii, în conformitate cu regulile şi pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuţii cu BBC, în calitate de vicecampion din acest an, pentru a putea găzdui concursul de cântece Eurovision 2023 în Regatul Unit.

„Este deplina noastră intenţie ca victoria Ucrainei să se reflecte în spectacolele de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuţiile noastre cu eventualele gazde.”

Concursul a avut loc ultima dată în Marea Britanie în 1998, după ce Marea Britanie a câştigat cu melodia „Love Shine a Light“ a trupei Katrina and the Waves. Găzduirea Eurovision este o provocare logistică şi financiară şi ar putea fi un test pentru BBC, care se luptă deja cu reduceri financiare substanţiale şi concedieri.

Dacă BBC este de acord să găzduiască concursul, este posibil ca oraşele din Marea Britanie să fie dornice să-l organizeze. OVO Hydro Arena din Glasgow, cu o capacitate de 14.000 de persoane, a fost luată în considerare ca o locaţie potenţială în ultimele zile.

Un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că radiodifuzorul este în discuţii despre găzduirea evenimentului: „Am văzut anunţul de la EBU. În mod clar, acestea nu sunt un set de circumstanţe pe care şi le-ar dori cineva. După decizia lor, vom discuta despre soluţia ca BBC să găzduiască concursul de cântece Eurovision.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…