Marea Britanie: Sute de soldați, desfășurați pentru asigurarea securității în puncte strategice

Marea Britanie: Sute de soldați, desfășurați pentru asigurarea securității în puncte strategice

Sute de soldați au fost desfășurați sâmbătă în locuri strategice din Marea Britanie în timp ce poliția îi caută pe suspecții în atacul comis vineri într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei și a fost activat cel mai înalt nivel de securitate pe teritoriul țării, relatează Reuters.

Premierul britanic Theresa May a afirmat că nivelul critic de amenințare înseamnă că un atac ar putea fi iminent după explozia produsă vineri dimineața la metroul din Londra soldată cu 29 de răniți.

Atacul cu bombă artizanală, care aparent nu s-ar fi detonat corespunzător, a fost al cincilea atac terorist produs în Marea Britanie în acest an și a fost revendicat de organizația Statul Islamic. Militanți islamiști au revendicat și alte atacuri în Marea Britanie în acest an, între care două la Londra și unul la un concert de muzică pop în orașul Manchester.

Atacul comis vineri dimineața la stația metrou Parsons Green din West London a determinat guvernul britanic să adopte o măsură rară, aceea de a desfășura soldați pentru asigurarea securității.

''Pentru această perioadă, personalul militar va înlocui ofițeri de poliție aflați în gardă în anumite locuri protejate'', a anunțat Theresa May într-o declarație televizată.

''Publicul va observa un număr mai mare de polițiști înarmați în rețeaua de transport public și pe străzi pentru asigurarea unei protecții suplimentare. Acesta este o măsură proporțională cu situația și sensibilă și va oferi un plus de siguranță și protecție în timp ce ancheta continuă'', a menționat premierul britanic.

Marea Britanie s-a mai confruntat cu patru atacuri teroriste în acest an, soldate cu moartea a 36 de persoane.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 O crimă politică premeditată

5 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…