Marea Britanie/atentat: Unul dintre atacatori era un marocan care a trăit la Dublin (media)

Marea Britanie/atentat: Unul dintre atacatori era un marocan care a trăit la Dublin (media)

Unul dintre cei trei atacatori responsabili de atentatul care a avut loc sâmbătă la Londra era un marocan care a trăit la Dublin, a afirmat luni televiziunea publică irlandeză RTE, citând surse din cadrul poliției, relatează AFP.

Potrivit RTE, poliția irlandeză face cercetări în legătură cu un bărbat de cetățenie marocană care a locuit în Irlanda și care era căsătorit cu o scoțiană.

''Acordăm asistență colegilor noștri din cadrul poliției din Londra în legătură cu atacul terorist'' din capitala britanică, soldat cu șapte morți sâmbătă seara, a declarat poliția irlandeză pentru AFP.
Cei trei autori ai atentatului , care au intrat cu o camionetă în pietoni, după care au înjunghiat trecători la întâmplare, au fost împușcați de poliție la câteva minute după începerea atacului lor.

Conform RTE, un document găsit asupra trupului neînsuflețit al unuia dintre atacatori i-a îndreptat pe anchetatori spre pista irlandeză. Este vorba, spun surse din poliție, de o autorizație de sejur, pe o durată de peste trei luni, pentru un cetățean al unei țări care nu face parte din Uniunea Europeană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...