Marele Ronnie O’Sullivan, documentar pe Eurosport: Când va fi difuzat filmul despre cel mai bun jucător de snooker

Marele Ronnie O’Sullivan, documentar pe Eurosport: Când va fi difuzat filmul despre cel mai bun jucător de snooker

Ronnie O'Sullivan e omul care a revoluționat snookerul, fără dubiu cel mai mare jucător din istorie. Acum, englezul de 46 de ani spune povestea carierei sale, exclusiv la Eurosport. În al nouălea cer (Seventh Heaven) are premiera pe 15 octombrie, la ora 22:00, la Eurosport 1.

Ronnie O'Sullivan, un sportiv uriaș, cu rezultate istorice. FOTO: Eurosport

Documentarul trece în revistă parcursul sportiv al celui care a câștigat Campionatul Mondial de Snooker de șapte ori, revizitând chiar alături de el momentele cheie ale carierei sale. Filmul face o incursiune de la debutul lui O’Sullivan la Campionatul Mondial, ca un jucător de numai 17 ani, la al șaptelea său titlu mondial, care a egalat un record.

Ronnie se destăinuie despre cum s-a descurcat fără tatăl său în anii săi de formare ca sportiv de performanță, cum a fost timpul său petrecut la dezintoxicare și care a fost impactul remarcabil al psihiatrului Dr. Steve Peters asupra jocului său.

Prima parte a documentarului În al nouălea cer face o incursiune în primele faze ale carierei celui supranumit „The Rocket”. Comentatorul Eurosport Alan McManus vizitează Pădurea Epping din Essex, acolo unde campionul Masters-ului din 1994 îl intervievează pe Ronnie.

O’Sullivan face o dezvăluire uluitoare, povestind despre supărarea sa din momentul înregistrării, în 1997, a celui mai rapid break de 147 de puncte, înainte de a reflecta și asupra loviturii sale cu mâna stângă împotriva lui Alain Robidoux, pentru care a fost criticat. În același episod, actualul lider mondial discută despre absența tatălui său în anii de adolescență, care a dus la abuz de substanțe și la o perioadă petrecută la dezintoxicare. Prima parte se încheie cu un mesaj-surpriză venit de la marele Ray Reardon și cu Ronnie povestind despre impactul pe care Dr. Steve Peters l-a avut asupra carierei sale.

Ronnie O'Sullivan face furori și la 46 de ani.

Ronnie O'Sullivan face furori și la 46 de ani.

În a doua jumătate a filmului, O’Sullivan revine în teatrul Crucible pentru prima oară după câștigarea celui de-al șaptelea titlu mondial în acest an. Alături de McManus, „The Rocket” își aduce aminte de al cincilea său succes, din 2013, împotriva lui Barry Hawkins, dar și de înfrângerea din finala anului următor, în fața lui Mark Selby.

Conversația e apoi îndreptată spre anul 2020, când Ronnie a câștigat al șaselea său titlu mondial după ce l-a învins cu 17-16 pe Selby într-o semifinală strânsă și entuziasmantă. În al nouălea cer ajunge în punctul culminant când O’Sullivan și McManus discută despre succesul de la Campionatul Mondial din acest an, când a cucerit al șaptelea titlu la capătul unei finale pline de emoții disputate cu Judd Trump. „The Rocket” încheie vorbind despre relația pe care o are cu copiii săi, înainte de a trage concluziile despre o carieră care nu dă niciun semn că e încheiată.

Osullivan2 jpg

Program difuzări În al nouălea cer

• 15 octombrie, ora 22:00 – Eurosport 1

• 16 octombrie, ora 2:00 – Eurosport 2

• 16 octombrie, ora 4:00 – Eurosport 1

• 16 octombrie, ora 11:00 – Eurosport 2

• 17 octombrie, ora 4:00 – Eurosport 1

• Disponibil la cerere pe platforma Eurosport Player

Snooker-ul e la Eurosport acasă

Eurosport transmite în direct pe platformele sale cele mai importante turnee de snooker ale sezonului, inclusiv cele trei competiții care compun Tripla Coroană – Campionatul Regatului Unit, Masters-ul din Londra și Campionatul Mondial – alături de populara serie Home Nations.

Sezonul de snooker de pe Eurosport continuă cu primul turneu din seria Home Nations, Open-ul Irlandei de Nord, transmis în direct și în exclusivitate, începând cu 16 octombrie.

Nume mari din snooker precum Ronnie O’Sullivan, Jimmy White, Alan McManus și Neal Foulds vor oferi analize pe tot parcursul sezonului, iar platformele digitale Eurosport vor conține știri, video-uri și interviuri pentru toți fanii snookerului.

Scott Young, SVP Content and Production at Warner Bros. Discovery Sports, a spus: „Lansarea În al nouălea cer pe platformele noastre reprezintă oportunitatea perfectă de a stârni apetitul fanilor de snooker odată cu continuarea sezonului. Cu ajutorul relației noastre strânse și exclusive cu Ronnie și alături de imagini fără precedent, filmul oferă o perspectivă unică asupra unuia dintre cele mai fascinante personaje din sport”.

Alături de transmisiunile extinse de pe parcursul întregului sezon și de acoperirea digitală a tuturor unghiurilor, În al nouălea cer vine perfect în completarea conținutului pe care-l oferim fanilor snookerului din toată Europa”.

Eurosport a semnat în 2016 un acord pe zece ani cu World Snooker de a transmite toate turneele majore ale calendarului competițional, inclusiv seria Home Nations, Masters-ul și Campionatul Mondial de Snooker.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...