Marian Munteanu, despre dosarele Revoluției și Mineriadei: Aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare a lucrat în acești 27 de ani

Marian Munteanu, despre dosarele Revoluției și Mineriadei: Aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare a lucrat în acești 27 de ani

În cei 27 de ani care au trecut din Decembrie 1989 "aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare" a fost folosit pentru blocarea sistemului juridic și pentru controlul politic, civic și social, afirmă liderul formațiunii Alianța Noastră România, Marian Munteanu, referindu-se la dosarele Revoluției și Mineriadei din iunie 1990.

"Dosarul Revoluției și cel al Mineriadei reprezintă un indicator fără greș al realității instituționale a statului român în acești 27 de ani. Aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare a lucrat în acești ani — nu doar pentru blocarea sistemului juridic, ci pentru controlul și otrăvirea întregului spațiu politic, civic și social. Poate va sosi, curând, și momentul adevărului", opinează Marian Munteanu într-o postare pe Facebook .

Procurorii militari au decis, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale , sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990".

De asemenea, au fost puși sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al guvernului interimar al României; Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale; general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”