Marina britanică a urmărit două submarine ruseşti în Marea Nordului

Marina britanică a urmărit două submarine ruseşti în Marea Nordului

Vânătorul de submarine britanic HMS Portland a urmărit cele două submersibile ruseşti - submarinul cu rachete de croazieră Severodvinsk şi submarinul de atac Vepr, din clasa Akula - după ce acestea ieşiseră la suprafaţă separat în Marea Nordului, la nord-vest de Bergen, Norvegia.

Un purtător de cuvânt al marinei britanice a declarat că acestea au fost urmărite în timp ce îşi efectuau călătoria subacvatică spre sud de-a lungul coastei norvegiene din Arctica.

"Portland şi elicopterul său specializat Merlin - ambele echipate cu sonare moderne, senzori şi torpile pentru operaţiuni de vânătoare de submarine - au supravegheat mişcările navelor Flotei de Nord ruse", a spus el.

"Un avion de patrulare maritimă cu rază lungă de acţiune de tipul P8 Poseidon al Royal Air Force a colaborat îndeaproape cu HMS Portland la urmărirea submarinelor" ruse, a adăugat acesta.

Marinari Royal Navy instruiesc în prezent personal din marina ucraineană în exploatarea a două nave de luptă împotriva minelor din clasa Sandown, care urmează să fie vândute Ucrainei.

Viceministrul ucrainean al apărării, Volodimir Havrilov, s-a întâlnit cu ministrul forţelor armate britanice James Heappey şi cu parlamentari la Londra, înainte de a efectua o vizită la soldaţi şi marinari ucraineni care se antrenează în Scoţia.

În acest context, ministrul britanic a apreciat felul în care se antrenează militarii ucraineni: "Intensitatea cu care soldaţii şi marinarii ucraineni se antrenează merită văzută. Ei lucrează cu determinarea trupelor care ştiu că vor lupta în război în doar câteva săptămâni."

"Royal Navy şi armata britanică lucrează ore îndelungate şi se bazează pe toată experienţa lor operaţională pentru a se asigura că noii lor prieteni ucraineni sunt trimişi la luptă cu cele mai bune şanse de victorie", a mai spus James Heappey.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...