Marine Le Pen: Alegerea lui Hillary Clinton la conducerea SUA va antrena ''conflicte mondiale''

Alegerea democratei Hillary Clinton la conducerea Statelor Unite ale Americii (SUA) va antrena ''conflicte mondiale'', a afirmat la CNN președinta Frontului Național din Franța (FN, extrema dreaptă), Marine Le Pen, care îl susține pe republicanul Donald Trump, relatează joi AFP.

''Cred că Hillary Clinton înseamnă război, (...) devastare, dezechilibrul lumii'', a estimat Le Pen în interviul difuzat miercuri seara.

În opinia președintei FN, cu Hillary Clinton la conducerea SUA ar interveni ''opțiuni economice devastatoare'' pentru francezi. ''Sunt opțiuni geostrategice care vor angaja conflicte mondiale ce riscă să fie foarte complicate'', a afirmat dna Le Pen.

Candidată ea însăși la alegerile prezidențiale din Franța din 2017, Marine Le Pen a făcut o paralelă între candidatura sa și cea a miliardarului american Donald Trump, față de care ea și-a manifestat deja sprijinul în iulie.

''Nu facem parte din sistem, nu depindem de nimeni, nu vom primi ordine de la vreo putere financiară sau de la multinaționale'', a dat ea asigurări.

Cu opt luni înainte de alegerile prezidențiale din Franța, toate sondajele asigură că Marine Le Pen, al cărei partid înregistrează progrese la fiecare scrutin de câțiva ani, va intra în turul al doilea, cum a făcut și tatăl său, Jean-Marie Le Pen, în 2002.

Candidatul republican Donald Trump este în prezent surclasat de Hillary Clinton, cu toate că un sondaj realizat de Fox News arată un scor strâns în ce privește intențiile de vot pentru alegerile din noiembrie din SUA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

5 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!