Marine Le Pen: Alegerea lui Hillary Clinton la conducerea SUA va antrena ''conflicte mondiale''

Alegerea democratei Hillary Clinton la conducerea Statelor Unite ale Americii (SUA) va antrena ''conflicte mondiale'', a afirmat la CNN președinta Frontului Național din Franța (FN, extrema dreaptă), Marine Le Pen, care îl susține pe republicanul Donald Trump, relatează joi AFP.

''Cred că Hillary Clinton înseamnă război, (...) devastare, dezechilibrul lumii'', a estimat Le Pen în interviul difuzat miercuri seara.

În opinia președintei FN, cu Hillary Clinton la conducerea SUA ar interveni ''opțiuni economice devastatoare'' pentru francezi. ''Sunt opțiuni geostrategice care vor angaja conflicte mondiale ce riscă să fie foarte complicate'', a afirmat dna Le Pen.

Candidată ea însăși la alegerile prezidențiale din Franța din 2017, Marine Le Pen a făcut o paralelă între candidatura sa și cea a miliardarului american Donald Trump, față de care ea și-a manifestat deja sprijinul în iulie.

''Nu facem parte din sistem, nu depindem de nimeni, nu vom primi ordine de la vreo putere financiară sau de la multinaționale'', a dat ea asigurări.

Cu opt luni înainte de alegerile prezidențiale din Franța, toate sondajele asigură că Marine Le Pen, al cărei partid înregistrează progrese la fiecare scrutin de câțiva ani, va intra în turul al doilea, cum a făcut și tatăl său, Jean-Marie Le Pen, în 2002.

Candidatul republican Donald Trump este în prezent surclasat de Hillary Clinton, cu toate că un sondaj realizat de Fox News arată un scor strâns în ce privește intențiile de vot pentru alegerile din noiembrie din SUA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul