Marius Bulancea - interviu pentru postul de procuror european: Justiţia se face exclusiv în sala de judecată

Marius Bulancea - interviu pentru postul de procuror european: Justiţia se face exclusiv în sala de judecată

Procurorul DNA Marius Bulancea a susţinut marţi, în cadrul interviului de la Ministerul Justiţiei pentru postul de procuror european, că a încercat ca din dosarele pe care le-a instrumentat să nu apară informaţii în alt cadru decât cel prevăzut de lege, subliniind că Justiţia se face exclusiv în sala de judecată.

Întrebat cum va utiliza experienţa acumulată, dar şi care este părerea sa despre mediatizarea unor cazuri, Bulancea a răspuns: "Cred puternic că Justiţia trebuie făcută exclusiv în sala de judecată. (...) Eu am încercat să nu fiu o persoană publică, am încercat cât am putut ca în dosarele pe care le-am instrumentat să nu apară informaţii în alt cadru decât cel prevăzut de lege".

Bulancea a prezentat atribuţiile pe care le are în prezent la DNA, precum şi natura cauzelor de care s-a ocupat pe parcursul carierei sale.

"O mare parte dintre dosarele care vor trece în competenţa EPPO (Parchetul European - n.r.) sunt în prezent într-o oarecare măsură sub supravegherea mea. Aşa cum rezultă din raportul anual al DNA, în fiecare an sunt soluţionate aproximativ 1.000 de dosare care au ca scop interesele financiare ale UE", a precizat procurorul.

El a adăugat că are o experienţă bogată în ceea ce priveşte cooperarea judiciară internaţională în materie penală, dar şi cu instituţii internaţionale.

"Am fost reprezentatul Ministerului Public în proiectul desfăşurat de Banca Mondială, care a avut ca obiect o evaluare de ansamblu a sistemului judiciar din România", a spus Bulancea.

Marius Bulancea este procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie în cadrul DNA. Anterior a fost consilier al procurorului-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, în perioada 2013 - 2016, şi consilier al procurorului general al României în perioada 2008 - 2012. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani