Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Marius Pașcan: DNA ar trebui să se mute la TVR, din 2013 sesizez că e o gaură neagră a banului public

Vicepreședintele Comisiei pentru Cultură și Media din Senat, Marius Pașcan, a declarat joi că a sesizat încă din 2013 faptul că Societatea Română de Televiziune (SRTV) ar fi devenit 'o gaură neagră a banului public' și a afirmat că Direcția Națională Anticorupție ar trebui să își mute o parte din efectiv la TVR pentru a face față volumului mare de activitate.

'Aflăm, aproape surprinzător, că, în sfârșit, DNA a descins, după mulți ani de sesizări, revolte și degringoladă instituțională, și la Societatea Română de Televiziune (SRTV). Arătam, sesizam consecvent încă din 2013, prin interpelări și declarații repetate de la tribuna Senatului, că Societatea Română de Televiziune (SRTV) a ajuns o gaură neagră a banului public (...) După atâția ani de sesizări și anchete parlamentare oficiale, după prăbușirea managerială și economic abisală a SRTV, o importantă instituție de cercetare penală a statului a descins subit 'cu surle și trâmbițe' la împricinata gaură neagră a banului public. La volumul de 'furăciuni' petrecut de-a lungul atâtor ani de izbeliște și ignorare a 'suspectei', probabil DNA ar trebui să-și mute o parte din efectiv sau poate întregul efectivul pentru o vreme la sediul televiziunii publice', a spus senatorul PNL într-o conferință de presă.

Acesta a arătat că instabilitatea funcțiilor de conducere de la vârful postului public de televiziune, managementul defectuos, consiliile de administrație, 'care legitimează imixtiunea intereselor politicianiste în activitatea acestei instituții și validează risipa și ineficiența organizatorică', au plasat TVR într-o criză managerială fără precedent, dar și fără ieșire.

'Dezinteresul și complicitatea la șubrezirea postului public, din partea guvernării PSD și a aliaților săi politici, au distrus orice șansă rezonabilă de redresare a SRTV (...) Deși Parlamentul României a întins o mână binevoitoare și a validat prin încrederea unui vot majoritar Programul de redresare economică a SRTV, aprobând printr-un act normativ reeșalonarea, pe o perioadă de 7 ani, a datoriilor fiscale acumulate de TVR (în cuantum de circa 65 milioane de euro, în 2012), situația managerială a respectivei instituții continuă să se deterioreze irepresibil', a susținut senatorul PNL.

Pașcan a spus că numai la TVR Târgu Mureș pierderile anuale ar fi între 5,2 și 3 milioane de lei anual, începând din 2013, iar din acest motiv a solicitat o anchetă internă privind funcționarea acestui studio teritorial și a sesizat Curtea de Conturi a României.

'În acest timp, în mod injust și defăimător, unii reprezentanți ai SRTV mă acuzau că mă folosesc abuziv de funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și media din Senatul României pentru a controla răuvoitor activitatea televiziunii publice, deși prevederile Legii nr. 41, din 17 iunie 1994 (republicată), privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, îmi impuneau această obligație și responsabilitate legală. Am solicitat constant public conducerilor SRTV să răspundă pentru risipa sfidătoare a banului public și lipsa de reforme organizatorice. Nu pot fi acoperite datorii istorice, câtă vreme nu sunt stopate imensele și constantele pierderi, rezultat al managementului defectuos', a mai susținut Marius Pașcan.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Virgil Măgureanu, dezvăluiri fără perdea despre personajele care au îngropat România în ultimii 30 de an…

2 PSD se pișă pe români! Odrasla pușcăriașului, Mihnea Năstase, a participat marți la ședința de guvern

3 EXCLUSIV Ponta va TRĂDA la moțiunea de cenzură! PSD a cumpărat voturile necesare supraviețuirii la Putere!

4 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

5 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut