Marius Vulpe (director ANP): 140 de deținuți vor participa la deszăpezirea Capitalei

Marius Vulpe (director ANP): 140 de deținuți vor participa la deszăpezirea Capitalei

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a anunțat că 140 de deținuți vor participa, începând de marți, la deszăpezirea Capitalei.

El a precizat, luni, că deținuții provin de la Penitenciarul Jilava — 100, iar alți 40 de la Penitenciarul Rahova.

''Am primit solicitări. (...) Este un plan de măsuri care sugerează tocmai acest lucru, participarea în regim de voluntariat a deținuților, acolo unde este nevoie în comunitate. Pe altă parte, am avut solicitare de la Primăria Municipiului București, de la primarul general Gabriela Firea. Astăzi s-a semnat contractul de voluntariat. De mâine dimineață deținuții vor ieși (la deszăpezire — n.r.)'', a explicat Marius Vulpe, adăugând că posibilitatea sprijinului a fost transmisă și altor administrații locale și instituții bugetare.

De altfel, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni dimineața că jandarmii și deținuții vor contribui la deszăpezirea arterelor secundare și a trotuarelor .

"În ceea ce privește mult discutatele deszăpeziri de pe străduțele secundare și de pe trotuare, am luat legătura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justiției, cu domnul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, care ne vor sprijini cu deținuți și jandarmi pentru a reuși să deszăpezim toate trotuarele și toate străduțele secundare, într-un procent mult mai mare decât s-a făcut până acum, și anume circa 40% — considerabil mai mult față de anii trecuți. Cred că ajutorul este bine-venit din partea Administrației Penitenciarelor și a Ministerului de Interne, mulțumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau să vă spun că aceasta este o măsură pe care am luat-o în criză", a precizat Firea, la ședința Comandamentului de iarnă.

Primarul general a subliniat că persoanele care se află în detenție vor efectua această activitate doar pe bază de voluntariat. Ea a reamintit că agenții economici și asociațiile de proprietari au obligații în ce privește deszăpezirea trotuarelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 De citit...

5 Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele” / Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a d…