Marocul confirmă că va relua ''relaţiile diplomatice'' cu Israelul

Marocul confirmă că va relua ''relaţiile diplomatice'' cu Israelul

Marocul a confirmat joi că va ''relua relaţiile diplomatice'' cu Israelul ''cât mai curând posibil'' şi a calificat decizia Washingtonului de a recunoaşte suveranitatea marocană asupra teritoriului disputat Sahara Occidentală drept ''o luare de poziţie istorică'', relatează AFP.

În cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele SUA Donald Trump, regele Marocului Mohammed al VI-lea a declarat că ţara va ''relua contactele oficiale (...) şi relaţiile diplomatice cât mai curând posibil'' cu statul evreu, se arată într-un comunicat de presă difuzat de Palatul Regal.

Marocul şi Israelul aveau deja, în anii '90, birouri de legătură la Rabat şi Tel Aviv, până la închiderea lor la începutul anilor 2000.

Un reprezentant al Frontului Polisario pentru Sahara Occidentală a declarat că ''regretă mult'' decizia SUA de a recunoaşte suveranitatea marocană asupra teritoriului, adăugând că decizia este ''ciudată, dar nu surprinzătoare''.

''Acest lucru nu va schimba un centimetru din realitatea conflictului şi dreptul poporului din Sahara Occidentală la autodeterminare'', a declarat reprezentantul Polisario în Europa, Oubi Bchraya. Polisario va continua lupta, a spus el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren