Marș de protest dedicat păstrării identității cartierului Floreasca

Marș de protest dedicat păstrării identității cartierului Floreasca

Aproximativ 200 de persoane au participat, sâmbătă, la un marș de protest organizat de Grupul de Inițiativă Civică Floreasca pentru sensibilizarea autorităților publice cu privire la "dezvoltarea urbană haotică".

Pe parcursul evenimentului, desfășurat pe traseul Parcul Verdi — Str. Chopin — Str. Garibaldi — Str. Bizet — Str. Ghiță Pădureanu — Calea Floreasca — Lacul Floreasca — Halele Ford /Automatica, participanții la marș au scandat lozinci în care au solicitat stoparea PUZ-ului care prevede ridicarea unor clădiri de birouri, pledând pentru păstrarea spațiilor verzi din zonă.

Ei au purtat pancarte pe care scria: "Nu vă lăsăm să ne distrugeți cartierul!", "Traficul în Floreasca este blocat. Dacă faceți patru turnuri sigur îl deblocați!", "Dorim transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier!", "DNA de ce nu vezi? Te rugăm să-i anchetezi!".

De asemenea, cu această ocazie s-au strâns semnături pentru cele două petiții inițiate de Grupul de Inițiativă Civică Floreasca, "Verde de Verdi", respectiv "Salvați Halele Ford".

"Am manifestat pentru ca PUZ-ul pentru această 'catastrofă urbanistică' să nu se mai prelungească. Toată zona Floreasca este gândită cu blocuri cu parter și maximum trei-patru etaje, plus vile, case liniștite. Pe o anumită arie este permis un anumit număr de locuitori. În momentul în care începi s-o supraîncarci, calitatea vieții scade, crește poluarea, practic traiul devine de nesuportat", a declarat Sever Cartianu, unul dintre organizatorii marșului.

El a reclamat faptul că "Parcul Verdi e ciopârțit" și a pledat pentru transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier. "Să fie ceva util pentru comunitate, care să crească calitatea zonei și a vieții locuitorilor", a spus Cartianu.

Potrivit unui comunicat al Grupului de Inițiativă Floreasca, "în ultimii cinci ani, zona din nordul cartierului Floreasca a cunoscut o dezvoltare explozivă", fapt care "a generat probleme majore de trafic și de mediu în cartier și în zonă".

"Odată cu realizarea construcțiilor propuse în Calea Floreasca nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m și 75 m în imediata vecinătate a Halelor Ford — monument istoric de clasa A), precum și a altor blocuri în Parcul Verdi și în zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 mașini pe zi la ora actuală), va crește în continuare, punând în pericol inclusiv accesul rapid către cel mai mare centru de urgențe medicale din România, Spitalul Floreasca. La fel și impactul negativ asupra mediului, asupra infrastructurii deja insuficiente și în final a calității vieții locuitorilor, actuali proprietari, dar și chiriași, din cartierul Floreasca și zonele învecinate", se mai precizează în comunicatul citat.

AGERPRES/(AS, A — autor: Daniel Popescu, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...