Masa de Paște, un festin cu 163 de E-uri, zahăr cu nemiluita și sare cu pumnul! Lista celor mai periculoase preparate

Masa de Paște, un festin cu 163 de E-uri, zahăr cu nemiluita și sare cu pumnul! Lista celor mai periculoase preparate

Preparatele pentru masa de Paște cumpărate din supermarket sunt adevărate bombe cu ceas. Un calcul simplu, realizat de InfoCons, ne arată că putem consuma până la 163 E-uri, 31,86 grame de sare și 208,6 grame de zahăr!

Masa de Paște se transformă în festin cu aditivi alimentari FOTO Shutterstock

"Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare! Dar lista continuă!", arată InfoCons, în urma unui calcul simplu.

Dacă la masa de sărbători optați pentru nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 40 E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.

Pe lângă acestea, avertizează Info Cons, veți consuma și un suc tip ceai, o băutură energizantă sau poate o bere cu fructe, adăugându-se încă 29 E-uri și 22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr!

Dacă, după masa de paște, consumați o gumă de mestecat, mai adăugați pe listă încă încă 11 E-uri.

"Făcând calculul, aflăm că Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr! Până la 163 E-uri, 31,6 grame de sare și 208,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele!", arată InfoCons.

Aplicația gratuită care ajută consumatorii

Aplicația gratuită InfoCons redă consumatorilor direct pe telefonul mobil numărul de E-uri și tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul caloriilor, alergenii, precum și ingredientele din produsele folosite la masa de Paște.

Aplicația gratuită InfoCons îi ajută pe consumatori să-și prepare masa de Paște cu produsele care sunt în conformitate cu preferințele acestora! Cu ajutorul aplicației InfoCons, consumatorii își pot seta preferințele de consum, urmând ca aplicația InfoCons să le semnaleze, pe baza preferințelor deja stabilite, dacă produsele scanate sunt „pe gustul lor” sau nu.

"Aplicația InfoCons este un instrument indispensabil pentru consumatori, mai ales în contextul în care la o singură masă de Paște consumăm cu 537% mai multă sare și cu 734% mai mult zahăr decât cantitățile recomandate pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv 5 grame de sare pe zi si 25 grame de zahăr pe zi", spune Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...