Maşina unui ofiţer ucrainean declarat trădător după ce a coloborat cu ruşii a sărit în aer pe stradă VIDEO

Maşina unui ofiţer ucrainean declarat trădător după ce a coloborat cu ruşii a sărit în aer pe stradă VIDEO

Autoturismul, un Audi A8, a fost lovit de un dispozitiv explozibil legat de un copac de pe marginea carosabilului şi detonat de la distanţă de luptători din rezistenţa ucraineană, a comunicat consilierul ministrului Afacerilor Interne din Ucraina, Anton Geraşcenko, potrivit War Segodnya , citat de Libertatea .

Sobolev se afla în maşină alături de şoferul său şi de o gardă de corp. În urma exploziei, cei trei au fost răniţi.

„În prezent, este internat cu răni la ambele picioare. Potrivit datelor preliminare, dispozitivul exploziv a fost montat pe un copac şi controlat de la distanţă”, a declarat Geraşcenko, menţionat de un propagandist rus.

„Colaboratorul Sobolev din Herson nu a fost ucis, ci rănit. Din păcate. Conform informaţiilor mele, şi-a pierdut ambele picioare. Nu va putea scăpa nicăieri acum”, a scris pe Telegram Oleksei Honcearenko, adjunct al Poporului, de la Eurosolidarity.

Agenţia rusă Ria Novosti a scris că „teroriştii ucraineni au încercat să-l elimine pe Sobolev, dar acesta a fost rănit şi a supravieţuit atentatului”.

Procuratura Generală a Ucrainei i-a comunicat liderului coloniei penale nordice Herson nr. 90, Evgheni Sobolev, pe 5 mai, despre bănuiala de înaltă trădare, potrivit legii marţiale. Pentru înaltă trădare, el riscă 15 ani de închisoare sau condamnare pe viaţă.

Conform materialelor investigaţiei, Sobolev a început să sprijine ocupanţii ruşi din 23 martie. Totodată, liderul penitenciarului a permis camioanelor care transportau zahăr, făină şi ţigări de fabricaţie rusească să intre pe teritoriul coloniei şi apoi i-a instruit pe deţinuţi să rupă marcajele de pe mărfuri pentru a le comercializa în Herson şi în regiune.

Conform spuselor procurorilor ucraineni, armata rusă este cazată în colonie şi instituţia le oferă invadatorilor îngrijire şi tratament medical. Mai mult decât atât, Sobolev i-ar fi ajutat pe ocupanţi să stabilească contacte cu alţi oficiali ai regiunii Herson.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...