Mașini, ceasuri și sume de bani în valoare de peste 3,6 milioane de euro, ridicate de la frații Tate FOTO

Mașini, ceasuri și sume de bani în valoare de peste 3,6 milioane de euro, ridicate de la frații Tate FOTO

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare aproape 30 de bunuri mobile şi sume de bani cu o valoare totală de aproximativ 18 milioane lei, numai în ultima săptămână.

Bunurile preluate de ANSBI au legătură cu ancheta în cazul fraţilor Andrew şi Tristan Tate. Cei doi sunt arestați preventiv într-un dosar în care sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Sâmbătă dimineața au fost indisponibilizate de la cei doi 15 mașini de lux și alte bunuri pentru care s-a instituit sechestru asigurator.

ANABI a acționat din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Astfel, în ultima săptămână a preluat în administrare 29 de bunuri mobile - autovehicule şi ceasuri de lux - precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro).

Bunuri în valoare de peste 3,6 miliaone de euro, ridicate  FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Bunuri în valoare de peste 3,6 miliaone de euro, ridicate FOTO Inquam Photos Octav Ganea

ANABI, activități de administrare a bunurilor mobile

Potrivit atribuţiilor stabilite prin lege, ANABI gestionează toate sumele de bani indisponibilizate în proceduri penale şi administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 Euro. De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal , cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviințarea instanței, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online, se arată pe site-un instituției.

Activitățile inspectorilor ANABI au fost realizate cu sprijinul reprezentanţilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov - Serviciul Rutier şi Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov.

„Reamintim că principiile după care se desfășoară activitatea Agenției sunt legalitatea, confidențialitatea, integritatea, autonomia operațională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor”, se mai arată în documentul făcut public.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”