Mass-media din Vietnam: Trump nu a mâncat supă cu aripioare de rechin, contrar celor afirmate de presa americană

Mass-media din Vietnam: Trump nu a mâncat supă cu aripioare de rechin, contrar celor afirmate de presa americană

Președintele american, Donald Trump, nu a mâncat supă cu aripioare de rechin la Hanoi, contrar relatărilor apărute în presa americană, a informat joi agenția de stat din Vietnam, citată de DPA.

Un articol din Newsweek , citând o fotografie distribuită pe Twitter în care ar fi fost prezentat un meniu din 11 noiembrie, susține că Trump ar fi servit supă de fructe de mare conținând aripioare de rechin la un banchet de stat, organizat la Hanoi sâmbătă.

Aripioarele de rechin, interzise la import în SUA, sunt unul dintre ingredientele unei supe asiatice servite la ocazii speciale în China, Vietnam și în alte zone din regiunea Asia-Pacific.

Potrivit activiștilor pentru mediu, consumul de supă este de vină pentru decimarea populațiilor de rechini la nivel mondial, astfel că mai multe multe companii, printre care și gigantul comerțului online Alibaba, refuză să vândă aripioare de rechin invocând motive de natură etică.

Cu toate acestea, site-ul de știri Vnexpress a relatat joi că o versiune în limba vietnameză a meniului respectiv nu conținea nicio mențiune a aripioarelor de rechin.

Și în timp ce Newsweek a declarat că supa conținea și o "controversată" vezică de pește, al cărui consum amenință populația acestor pești în Groful Mexic, meniul în limbă vietnameză preciza că vezica respectivă era una de macrou.

Informațiile oferite de Newsweek și de Vnexpress despre meniu nu au putut fi verificate independent.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...