Mattis: SUA trebuie să fie pregătite să înfrunte Rusia

Candidatul propus de președintele american ales, Donald Trump, pentru șefia Pentagonului, generalul James Mattis, a declarat în cadrul audierii de confirmare din Congres că SUA trebuie să se pregătească să înfrunte Rusia cu privire la comportamentul său agresiv în domenii în care este imposibil ca Washingtonul și Moscova să coopereze, transmite Reuters.

Audierea lui Mattis a început azi în Comisia Senatului american pentru armată, iar generalul și-a scris un discurs de deschidere.

"Am încercat să lucrăm cu Rusia și în cele mai negre zile ale Războiului Rece și susțin dorința președintelui ales de a lucra cu Rusia acum", a scris Mattis.

"În același timp, când identificăm alte domenii unde nu putem coopera, trebuie să înfruntăm Rusia și să ne apărăm dacă Rusia alege să acționeze împotriva intereselor noastre," a adăugat generalul.

Trump, care ar trebui să preia fotoliul de la Casa Albă peste opt zile, a admis miercuri că Rusia este cel mai probabil în spatele atacurilor cibernetice asupra Comitetului Național Democrat pentru a obține acces la corespondența electronică a oficialilor democrați în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Serviciile secrete americane au ajuns la această concluzie în urma unei investigații, iar rezultatele acesteia au fost trimise săptămâna trecută președintelui american în exercițiu, Barack Obama, și președintelui ales Trump.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…