MB: Londra analizează posibilitatea boicotării diplomatice a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing

MB: Londra analizează posibilitatea boicotării diplomatice a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing

Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă care vor fi găzduite de Beijing anul viitor, în semn de protest faţă de politica Chinei în privinţa respectării drepturilor omului, informează sâmbătă Reuters.

Potrivit informaţiilor apărute în publicaţia The Times, în cadrul executivului britanic are loc în prezent o "discuţie activă" pe acest subiect, iar ministrul de externe Liz Truss s-a declarat în favoarea boicotului.

Conform unei opţiuni, miniştrii britanici ar urma să nu asiste la Jocuri, la care va fi prezent, totuşi, ambasadorul britanic în China, conform sursei citate.

Cinci politicieni conservatori i-au scris premierului Boris Johnson îndemnându-l să interzică orice reprezentare diplomatică oficială a Regatului Unit la Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie 2022.

Joi, preşedintele american Joe Biden a confirmat că Statele Unite iau în considerare un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...