MB: Peste 16.000 de petreceri în stradă, prevăzute cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a

MB: Peste 16.000 de petreceri în stradă, prevăzute cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a

Britanicii sunt aşteptaţi să organizeze peste 16.000 de petreceri în stradă cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a, în perioada 2 - 5 iunie, relatează sâmbătă dpa.

Consiliile din Anglia au primit "un număr mare" de solicitări de la rezidenţii dornici să sărbătorească cei 70 de ani de domnie ai reginei, conform Asociaţiei Consiliilor Locale (LGA).

Multe consilii au renunţat la taxele de administrare pentru închiderea drumurilor, care au fost în număr de 9.500 în timpul Jubileului de Diamant al reginei în 2012, a precizat LGA.

Un sondaj realizat de LGA a arătat că zece consilii au aprobat peste 1.000 de petreceri în stradă.

Extrapolat la nivel naţional, ar putea însemna mai mult de 16.000 de astfel de petreceri cu ocazia Jubileului.

"Consiliile folosesc toate mijloacele pentru a ajuta comunităţile să sărbătorească o zi istorică pentru ţara noastră", a declarat preşedintele LGA, James Jamieson.

"Fie că este vorba despre aprobarea închiderii a mii de drumuri locale fără percepere de taxe sau organizarea de evenimente mari la nivel local, consiliile depun toate eforturile pentru a reuni oamenii pentru a marca acest eveniment important", a mai spus oficialul britanic.

"După doi ani grei din cauza pandemiei de COVID-19, sperăm că această ocazie le va permite oamenilor să toasteze şi să sărbătorească alături de cei dragi şi vecinii lor", a afirmat James Jamieson.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina