MCV: Bulgaria a înregistrat progrese importante, dar condiționalitățile nu au fost îndeplinite satisfăcător (raport)

MCV: Bulgaria a înregistrat progrese importante, dar condiționalitățile nu au fost îndeplinite satisfăcător (raport)

Bulgaria a înregistrat progrese importante în îndeplinirea reformelor cerute prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), mai ales în ce privește reformele legislative și evoluțiile instituționale în justiție, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la prezentarea celui mai recent raport referitor la monitorizarea progreselor Sofiei în ce privește reforma justiției și lupta împotriva crimei organizate și a corupției, transmite BTA, citând comunicatul emis de executivul comunitar.

Documentul punctează că, în stadiul actual, nu se poate totuși concluziona îndeplinirea în mod satisfăcător a condiționalităților prevăzute de MCV.

În ce privește calendarul de încheiere a MCV, acesta 'depinde de rapiditatea cu care autoritățile bulgare vor fi capabile să adopte măsurile restante identificate într-un mod ireversibil, într-un mod care nu pune sub semnul întrebării progresele de până acum', a subliniat Timmermans.

Raportul evidențiază că Bulgaria a înregistrat progrese semnificative în implementarea strategiei de reformare a sistemului judiciar, însă punerea în aplicare a strategiei naționale anticorupție rămâne încă într-un stadiu incipient.

Noul guvern de la Sofia va trebui să impulsioneze reforma pentru a asigura rezultate ireversibile, subliniază documentul.

Comisia își reiterează totodată poziția conform căreia Mecanismul de Cooperare și Verificare nu ar trebui pus în legătură cu alte zone alte legislației Uniunii Europene.

Obiectivele stabilite prin MCV pot fi atinse prin punerea în aplicare a recomandărilor expuse în raport, mai arată Comisia Europeană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare