Meci de top pentru România înainte de Euro 2024. Cu ce adversari visează FRF să jucăm

Meci de top pentru România înainte de Euro 2024. Cu ce adversari visează FRF să jucăm

România vrea să meargă pregătită la Euro 2024, astfel că FRF încearcă să găsească un adversar de top pentru meciurile amicale de dinainte de turneul final.

Naționala României s-a bucurat după calificarea la Euro 2024. Foto Sportpictures

Federația a început deja negocierile pentru două meciuri de pregătire pe care „tricolorii” să le joace înainte de Euro 2024. Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit că elevii lui Edi Iordănescu ar urma să joace contra unei naționale puternice, dintr-o țară în care comunitatea de români este mare.

„Sunt deschise multe discuţii pentru fereastra din martie. Obiectivul e să jucăm un amical cu o echipă unde este o comunitate mare de români. Să vedem dacă se poate, iar al doilea meci cu o naţională mai jos cotată. Au fost multe discuţii, iar noi le aveam deschise dinainte de a ne califica”, a declarat Andrei Vochin, pentru Orange Sport. Cele mai mari comunități de români din Europa sunt în Italia (1,1 milioane), Spania (900.000), Germania (680.000), Anglia (540.000) și Franța (106.000).

Nu vor echipe nordice sau ex-iugoslave

Totuși, negocierile vor fi influențate și de adversarii de care va avea parte România în urma tragerii la sorți de sâmbătă de la Hamburg (ora 19.00, PRO TV). Dacă vreuna dintre țările enumerate mai sus va pica în aceeași grupă cu România, discuțiile vor fi sistate cu reprezentanții acelei federații.

În rândul oficialilor noștri, există speranța că nu vom pica alături de echipe din nordul Europei și cu cele din spațiul ex-iugoslav, care ne-au pus mereu probleme. Andrei Vochin a dezvăluit că se dorește ca Slovacia sau Cehia să fie unul dintre adversari, alături de două naționale puternice .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?