Meci demonstrativ old boys în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc derby-ul Dinamo - Rapid

Meci demonstrativ old boys în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc derby-ul Dinamo - Rapid

Suporterii dinamoviști au organizat sâmbătă, zi în care ar fi trebuit să aibă loc derby-ul Dinamo - Rapid în Liga I, un meci demonstrativ old boys între foste glorii ale celor două cluburi rivale.

Partida desfășurată la Sala Dinamo s-a dorit a fi un semn de solidaritate față de Rapid, grupare aflată în procedură de faliment căruia, joi, Liga Profesionistă de Fotbal i-a refuzat dreptul de a participa în Liga I, înlocuind-o cu ACS poli Timișoara, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut.

Organizat de fanii de la Peluza Cătălin Hîldan (PCH), meciul a strâns în sală aproximativ 1.300 de suporteri dinamoviști și rapidiști. La stația de amplificare s-a difuzat imnul Rapidului și imnul României, iar cele două galerii rivale au scandat împreună de mai multe ori 'Rapid nu moare', precum și injurii la adresa Federației Române de Fotbal, Ligii Profesioniste de Fotbal și clubului Steaua.

De asemenea, fanii celor două echipe au aprins torțe, fumigene și au aruncat câteva petarde. Pe timpul desfășurării meciului au fost scandate numele echipelor de tradiție care sunt în faliment sau traversează crize financiare acute precum Petrolul Ploiești, Politehnica Timișoara sau Universitatea Cluj.

Galeria rapidistă a afișat mai multe bannere printre care se numără: 'Corupția, mizeria și patronii pe interes au distrus fotbalul românesc' și 'Huliți, prigoniți, uniți, neclintiți — Românii din peluze'. De partea cealaltă, fanii dinamoviști au inscripționat pe bannere mesaje precum 'Pumnii strânși până la ultima suflare, pasiunea pentru fotbal nu moare' și 'Împreună formăm un scut împotriva sistemului corupt'.

Meciul old boys, disputat pe parcursul a două reprize, s-a încheiat cu scorul de 9-9. Pentru Rapid au evoluat Vasile Caciureac, Mihai Iosif, Florin Constantinovici, Ion Ispas, Nicolae Grigore, Radu Voinea, Daniel Sava, Daniel Iftodi, precum și doi suporteri copii. Pentru Dinamo au jucat Marius Iorga, Dănuț Lupu, Costel Orac, Ioan Andone, Ionel Dănciulescu, Florin Bratu, Ionel Augustin, Florentin Petre, Iulius Nemțeanu, Marius Dragnea și Cătălin Munteanu.

Dănuț Lupu, care a jucat în cariera sa pentru ambele cluburi, a îmbrăcat în repriza a doua tricoul formației Rapid. De asemenea, Ion Crăciunescu, care a fost arbitru în prima repriză, a jucat în partea a doua a meciului pentru Rapid.

Joi, 28 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Rapid, club aflat în procedură de faliment care a promovat din Liga a II-a, nu îndeplinește condițiile de participare și i-a refuzat dreptul de participare în Liga I. Derby-ul Dinamo — Rapid era programat în această seară în cadrul etapei a II-a a Ligii I. În urma hotărârii LPF, Dinamo va întâlni diseară, de la ora 21.00, pe teren propriu, formația ACS Poli Timișoara, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut.

Curtea de Apel București a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise inițial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016-2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...