Medic trimis în judecată după ce a luat mită de peste 900 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea anti-COVID

Medic trimis în judecată după ce a luat mită de peste 900 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea anti-COVID

Un medic de familie din județul Dolj a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că a luat mită de mai mult de 900 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea anti-COVID-19 a unor persoane.

DNA / Foto: Arhivă

Procurorii DNA o acuză pe Vatan Venera Ecaterina, la data faptelor medic de familie în judeţul Dolj, de: luare de mită, în formă continuată (926 acte materiale), fals informatic, în formă continuată (926 acte materiale), înşelăciune, în formă continuată (6 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) și delapidare.

De asemenea, au mai fost trimise în judecată, în stare de libertate, și două persoane acuzate de complicitate la luare de mită, în formă continuată şi complicitate la fals informatic, în formă continuată, scrie News.ro .

„În perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, inculpata Vatan Venera Ecaterina, în calitate de medic de familie, autorizat să efectueze şi activitatea de vaccinare antiCOVID-19, beneficiind de ajutorul mai multor persoane, printre care şi cele două cercetate în prezenta cauză, ar fi pretins şi primit mai multe sume de bani, de la un număr de 926 persoane cărora le-a facilitat obţinerea adeverinţelor de vaccinare antiCovid 19/certificat de vaccinare anticovid, fără ca acestea să se fi vaccinat efectiv”, a transmis DNA.

Medicul Vatan Venera Ecaterina ar fi primit 200 de lei/persoană (în total 185.200 lei) de la cei 926 de oameni pe care i-a înscris în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi cărora li s-au eliberarat adeverinţele care atestau în mod fals că erau vaccinați împotriva COVID-19.

„În afară de banii primiţi în modalitatea de mai sus, inculpata Vatan Venera Ecaterina ar fi solicitat şi ar fi obţinut de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, contravaloarea “administrării” vaccinului în cazul celor 926 persoane, primind de la instituţia respectivă suma totală de 37.720 lei.

În acelaşi context, medicul Vatan Venera Ecaterina, după ce ar fi intrat în posesia carnetelor cu tichete de masă, alocate pacienţilor conform O.M.S. nr. 1863/2021 (privind acordarea alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2), ar fi dat, în mod nelegal, unuia dintre intermediari (care a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei) un număr de 190 carnete (ce conţinea fiecare câte 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei/buc - 19.000 lei) pentru a dispune de ele în interes personal”, a mai transmis DNA.

Sursa mai precizează că, Casa de Asigurări de Sănătate Dolj şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-au constituit părţi civile cu suma totală de 56.720 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa