Medicul-șef al ATI de la Spitalul de Arși, Adrian Stănculea, a fost audiat de polițiști

Medicul-șef al ATI de la Spitalul de Arși, Adrian Stănculea, a fost audiat de polițiști

Medicul-șef al secției de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arși, Adrian Stănculea, a fost audiat de polițiștii Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei, în dosarele de ucidere din culpă deschise după decesul a două persoane în această unitate sanitară.

Vineri a fost audiată și asistenta-șefă a ATI de la Spitalului de Arși , cei doi fiind primii care dau declarații în acest dosar.

Stănculea nu a dorit să dea declarații presei la ieșirea de la audieri, susținând că tot ceea ce a spus până acum a fost interpretat în mass-media în sensul dorit de acestea.

Audierile vor continua în aceste dosare, urmând să vină la Poliție întreg personalul al secției de Terapie Intensivă al Spitalului de Arși.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la situația de la Spitalul de Arși din București.

"Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății", a precizat Avocatul Poporului.

O femeie a murit la Spitalul de Arși din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea.

Un al doilea caz se referă la un bărbat internat în secția ATI a Spitalului de Arși, care a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...