Medicul-șef al ATI de la Spitalul de Arși, Adrian Stănculea, a fost audiat de polițiști

Medicul-șef al secției de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arși, Adrian Stănculea, a fost audiat de polițiștii Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei, în dosarele de ucidere din culpă deschise după decesul a două persoane în această unitate sanitară.

Vineri a fost audiată și asistenta-șefă a ATI de la Spitalului de Arși, cei doi fiind primii care dau declarații în acest dosar.

Stănculea nu a dorit să dea declarații presei la ieșirea de la audieri, susținând că tot ceea ce a spus până acum a fost interpretat în mass-media în sensul dorit de acestea.

Audierile vor continua în aceste dosare, urmând să vină la Poliție întreg personalul al secției de Terapie Intensivă al Spitalului de Arși.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la situația de la Spitalul de Arși din București.

"Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății", a precizat Avocatul Poporului.

O femeie a murit la Spitalul de Arși din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea.

Un al doilea caz se referă la un bărbat internat în secția ATI a Spitalului de Arși, care a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar