Medvedev, furios pe Curtea Penală Internațională: Un atac cu rachete este „pe deplin imaginabil”

Medvedev, furios pe Curtea Penală Internațională: Un atac cu rachete este „pe deplin imaginabil”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care deține în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Moscova, a ameninţat luni cu lansarea unui atac cu rachete hipersonice împotriva Curții Penale Internaționale (CPI), scenariu pe care îl consideră „pe deplin imaginabil” după mandatul de arestare emis împotriva lui Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev FOTO Profimedia

„Suntem cu toţii la mila lui Dumnezeu şi a rachetelor”, și-a început comentariul Medvedev pe canalul său de Telegram.

Potrivit fostului președinte rus, scenariul lansării „unei rachete hipersonice Onyx” de pe o navă din Marea Nordului este „pe deplin imaginabil”.

Un susținător feroce al războiului declanșat de Putin împotriva Ucrainei, Medvedev s-a arătat furios pe faptul că tribunalul cu sediul la Haga a emis un mandat de arestare pe numele „președintelui unei puteri nucleare care nu participă la CPI”.

„Domnilor judecători, priviți cerul”, a amenințat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, catalogând CPI drept o „organizație mizerabilă”.

În același timp, Dmitri Medvedev a prezis un „declin sumbru” pentru „întregul sistem de relații internaționale”.

Aceasta este cea mai dură reacție a unui reprezentant al regimului Putin față de mandatul de arestare emis de CPI împotriva liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani, este acuzat de „crime de război” prin „deportarea ilegală a populaţiei (copii) şi transfer ilegal de populaţie (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Rusia”.

Kremlinul a respins acest mandat, considerându-l, din punctul său de vedere, drept „nul şi neavenit”, deoarece Rusia nu recunoaşte jurisdicţia CPI. Totuși, Putin riscă să fie arestat în orice stat care recunoaște jurisdicția CPI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...