Mehedinţi: Migranţi afgani, depistaţi când încercau să intre ilegal în România, traversând Dunărea

Mehedinţi: Migranţi afgani, depistaţi când încercau să intre ilegal în România, traversând Dunărea

Poliţiştii de frontieră din Sectorul Drobeta Turnu Severin au depistat 10 cetăţeni afgani, între care şi un copil de un an, care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Migranţii au fost depistaţi la malul românesc al fluviului, în zona plajei din Drobeta Turnu Severin, în timpul unei acţiuni specifice pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara remis, joi, AGERPRES.

În urma primelor verificări efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni afgani, nouă persoane cu vârste cuprinse între 15 ani şi 28 de ani, şi un copil în vârstă de un an care era însoţit de părinţii adulţi. Ei au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenţia de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Drobeta Turnu Severin, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...