Mehedinţi: Poliţiştii de frontieră au salvat din apele Dunării 22 de migranţi din Irak şi India

Mehedinţi: Poliţiştii de frontieră au salvat din apele Dunării 22 de migranţi din Irak şi India

Poliţiştii de frontieră din sectorul mehedinţean Şviniţa au ajutat autorităţile din Serbia pentru salvarea din apele Dunării a 22 de migranţi din Irak şi India, între care şi copii.

Corina Moraru, de la Poliţia de Frontieră Mehedinţi, a precizat pentru AGERPRES că în barcă se afla inclusiv un bebeluş de două luni, ţinut în braţe de unul dintre cetăţenii străini.

"Colegii din Serbia ne-au anunţat că au interceptat o barcă supraîncărcată cu persoane care sunt în derivă şi sunt în pericol de a se îneca. Migranţii voiau să treacă de pe malul sârbesc în România, dar au fost duşi înapoi pe malul sârbesc, întrucât trebuiau să fie transportaţi la cel mai apropiat punct de ajutor, iar acesta era mult mai aproape de Serbia", a explicat, joi seara, pentru AGERPRES, Corina Moraru.

Migranţii navigau pe întuneric, într-o ambarcaţiune pneumatică de mici dimensiuni, al cărei motor se defectase şi au fost salvaţi, fiind duşi în siguranţă la malul sârb, unde au fost preluaţi de autorităţile din ţara vecină, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, joi, AGERPRES.

În noaptea de miercuri spre joi, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Şviniţa s-a primit o informare, prin intermediul Punctului de Contact Porţile de Fier I, de la Poliţia de Frontieră Sârbă, care a solicitat sprijinul autorităţilor române să intervină cu ambarcaţiune din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea.

Imediat a fost declanşată acţiunea de salvare, poliţiştii de frontieră Şviniţa intervenind cu o ambarcaţiune din dotarea Poliţiei Române de Frontieră. La aproximativ 200 de metri de malul sârbesc al Dunării a fost descoperită o ambarcaţiune pneumatică în care se afla un grup format din 22 de persoane, adulţi şi copii.

Ambarcaţiunea pneumatică era supraîncărcată, fiind depăşită capacitatea de şapte persoane, care asigură navigarea în condiţii de siguranţă şi avea motorul defect, cetăţenii străini fiind nevoiţi să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate.

În urma intervenţiei echipajului ambarcaţiunii Poliţiei de Frontieră Române, migranţii au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluaţi de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa