Meleşcanu, despre audierea lui Maior în Comisia SRI: Încercăm să găsim o soluţie pentru decontarea deplasării

Meleşcanu, despre audierea lui Maior în Comisia SRI: Încercăm să găsim o soluţie pentru decontarea deplasării

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că MAE nu poate să îi plătească deplasarea în ţară lui George Maior, ambasadorul României în SUA, pentru că acesta este invitat de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI în calitate fost şef al SRI, precizând că MAE şi Parlamentul caută soluţii pentru decontare, astfel încât audierea să fie posibilă.

"A venit o solicitare de la Comisia SRI pentru audierea domnului George Maior. Încercăm acum să găsim o soluţie legală pentru a putea să-i decontăm cheltuielile de deplasare. Până acum la audierile anterioare era cu ocazia concediului de odihnă în ţară sau cu altă ocazie, pentru consultări. Am vorbit şi cu domnul Manda, există şi o posibilitate care trebuie analizată dacă poate suporta Parlamentul, dacă nu, să găsim noi o formulă. MAE nu poate să-i plătească deplasarea domnului Maior în calitate de ambasador pentru că este chemat la comisie în calitate de fost şef al SRI.(...) Împreună vrem să căutăm o soluţie pentru ca să se poată organiza această audiere", a afirmat marţi ministrul Meleşcanu, la Senat, după o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Meleşcanu a precizat că cheltuielile de deplasare presupun doar biletul de avion care "sare de mie". (n.r. - 1.000 de euro). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina