Melodia care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023 a fost aleasă VIDEO

Melodia care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023 a fost aleasă VIDEO

Pasha Parfeni a primit cele mai multe voturi atât din partea publicului, cât și de la juriu, devenind astfel reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023. Cântărețul a învins cu melodia „Soarele și Luna”.

Acesta va urca pe scena competiției internaționale în prima semifinală, care va avea loc marți, 9 mai, conform B1TV.

Pe locurile următoare s-au clasat: SunStroke Project – „Yummy Mommy“ (locul 2), Aliona Moon – „Du-mă“ (locul 3), Surorile Osoianu – „Bade, bădișor, bădiță” (locul 4), Donia – „Red Zone” (locul 5), conform Eurovision World.

Pasha Parfeni va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023. Foto Captură video YouTube

Pavel Parfeni, cunoscut sub numele de scenă Pasha Parfeni, este un cântăreț în vârstă de 36 de ani. În anul 2008 a devenit solistul trupei SunStroke Project, însă a părăsit formația în anul 2009. În anul 2012, Pasha Parfeni a reprezentat Republica Moldova la Eurovision cu piesa „Lăutar”, clasându-se pe locul 11 în Marea Finală.

În acest an, competiția internațională Eurovision se va desfășura la Liverpool, semifinalele vor avea loc în zilele de 9 și 11 mai, iar finala pe 13 mai 2023. Ediția din acest an se desfășoară în Marea Britanie , care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din pricina războiul izbucnit pe teritoriul țării.

Reprezentantul României la Eurovision 2023

România va participa anul acesta la Eurovision 2023 cu piesa „D.G.T (Off and on)”, interpretată de solistul Theodor Andrei .

Tânărul este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică. Theodor Andrei este semifinalist al primului sezon „Vocea României Junior“ (2017) și concurent până la etapa bootcamp la „X Factor România“ (2020).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro