MENCS: Prezență de 96,12% la proba scrisă de limba română a bacalaureatului; 70 candidați eliminați

MENCS: Prezență de 96,12% la proba scrisă de limba română a bacalaureatului; 70 candidați eliminați

Rata de participare la proba scrisă de limba și literatura română din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie, a fost de 96,12%, iar 70 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Ministerul Educației într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

"Mai exact, dintre cei 123.958 de candidați înscriși pentru susținerea acestei probe, s-au prezentat 119.147 de candidați. Au absentat 4.741 de de candidați, iar 70 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Facem precizarea ca alți 13.380 de candidați și-au echivalat proba cu note obținute în sesiuni anterioare și recunoscute în aceasta sesiune, potrivit procedurilor în vigoare", precizează MENCS.

Sesiunea curentă va continua marți cu proba de limba și literatura maternă. Miercuri, se va desfășura proba obligatorie a profilului în timp ce vineri, 8 iulie, este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului și specializării.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16,00), iar în aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16,00-20,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat