Mercenarii Wagner s-au fotografiat în fabrica AZOM din Bahmut, exact în același loc unde a fost Zelenski

Mercenarii Wagner s-au fotografiat în fabrica AZOM din Bahmut, exact în același loc unde a fost Zelenski

Trupele rusești continuă avansul în zona Bahmut, iar pentru a marca avansul, o parte dintre mercenarii Wagner s-au fotografiat exact în locul în care Zelenski s-a pozat cu trupele ucrainene când a vizitat frontul din Bahmut în decembrie anul trecut.

Zelenski în Bahmut, în decembrie 2022 FOTO Profimedia

Forțele Wagner par să fi capturat cel puțin o secțiune a fabricii de prelucrare a metalelor AZOM din nordul orașului Bakhmut, potrivit Hot News.

Soldații Wagner s-au fotografiat în clădirea întreprinderii Vostokmash, într-un loc care pare a fi aceeași clădire pe care a folosit-o președintele Zelenski atunci când a acordat medalii apărătorilor orașului în luna decembrie, cel puțin dacă se compară fundalul celor două fotografii.

Soldații Wagner s-au fotografia în același loc unde a fost președintele Zelenski Foto: Twitter

Soldații Wagner s-au fotografia în același loc unde a fost președintele Zelenski Foto: Twitter

Înainte de Crăciun, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut o vizită surpriză pe linia frontului în Bahmut, unde forțele ucrainene și cele rusești duceau lupte crâncene de luni de zile. Atunci, liderul de la Kiev i-a premiat pe soldații care luptau pe frontul din Bahmut

Generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene, a declarat că forțele ucrainene resping toate încercările rusești de a captura orașul, însă situația rămâne una dificilă. Forțele rusești atacă din mai multe direcții pentru a ajunge în cartierele din zona centrală.

Prigojin a anunțat că va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina

Şeful forţei de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin , a anunţat prin intermediul unui mesaj video, că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor - însă nu în Rusia, aşa cum s-a speculat temporar, ci „în Ucraina”, relatează DPA.

Prigojin mai afirmă că forţa Wagner are nevoie de 10.000 de tone de muniţie pe lună pentru bătălia pentru oraşul Bahmut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro