Merkel a recunoscut că unele dintre deciziile ei au dus la o scindare în societate

Merkel a recunoscut că unele dintre deciziile ei au dus la o scindare în societate

Ea a citat ca exemplu decizia ei de a nu închide granițele pentru refugiații sirieni în timpul crizei migrației europene din 2015.

Angela Merkel. Foto: Arhiva Adevărul

Angela Merkel a recunoscut că unele dintre deciziile sale, atunci când a acționat în calitate de cancelar al Germaniei, au dus la o scindare în societate, conform celor declarate de ea sâmbătă într-un interviu pentru ziarul Die Zeit .

Am avut de-a face cu situații din politică care au dus la diferențe de opinie în Germania”, a spus Merkel. Ea a citat ca exemplu decizia ei de a nu închide granițele pentru refugiații sirieni în timpul crizei migrației europene din 2015. Fostul șef al guvernului a recunoscut că acest lucru a dus la controverse. „Dar de aceea nu pot anula deciziile pe care le-am luat din motive umanitare”, a adăugat ea.

Vorbind despre situația din Ucraina, Merkel a susținut un dialog deschis de dragul unei soluții rapide a conflictului. „A fost important pentru mine, sau am încercat mereu atât de mult, încât să nu restrângem prea mult lucrurile”, a spus ea. Fostul cancelar a sfătuit să nu se grăbească într-o reacție dacă cineva precum fostul șef al Conferinței de Securitate de la München, Wolfgang Ischinger, a sugerat că la un moment dat este nevoie de negocieri.

Angela Merkel a fost aleasă cancelar al Germaniei la 22 noiembrie 2005 și în aceeași zi ea a depus jurământul. Pe 8 decembrie 2021, Merkel a demisionat oficial. Ea a ocupat funcția de cancelar al Germaniei când a avut loc schimbarea de regim din Ucraina în 2014, iar apoi, cu participarea ei, au fost încheiate acordurile de la Minsk pentru a rezolva conflictul din Donbass. În plus, în timpul mandatului ei, în 2015, a izbucnit criza migrației în Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

2 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

5 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA