Merkel crede că amenințările lui Putin trebuie luate în serios

Merkel crede că amenințările lui Putin trebuie luate în serios

Fostul cancelar german Angela Merkel spune că este important ca ameninţările lansate în războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei să nu fie respinse ca o simplă cacealma, relatează DPA.

Angela Merkel FOTO Shutterstock

Invadarea Ucrainei de către Rusia a fost „un punct de cotitură profund”, a declarat joi seară Merkel, la o ceremonie de marcare a 77 de ani de la apariţia ziarului Süddeutsche Zeitung din Munchen.

Ea a spus că este un moment „în care suntem cu toţii sfătuiţi să luăm declaraţiile în serios şi să nu le catalogăm drept cacealma de la început”.

Merkel a mai subliniat că o pace durabilă în Europa nu poate veni decât cu implicarea Rusiei. „Atât timp cât nu am reuşit cu adevărat să obţinem asta, nici Războiul Rece nu s-a terminat de fapt”, a declarat fostul cancelar.

În vârstă de 68 de ani, Merkel s-a retras anul trecut din politică după 16 ani la conducerea guvernului. Ea s-a retras în mare parte de atunci şi din viaţa publică, dar mai este invitată ocazional să vorbească în public la evenimente. Merkel urmează să îşi publice memoriile în a doua parte a anului 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”