Merkel le cere germanilor să nu pună în pericol ceea ce s-a obţinut până acum în lupta împotriva coronavirusului

Merkel le cere germanilor să nu pună în pericol ceea ce s-a obţinut până acum în lupta împotriva coronavirusului

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut miercuri concetăţenilor săi să nu pună în pericol ceea ce a obţinut Germania în încetinirea răspândirii coronavirusului, adăugând că pandemia va continua să existe pentru ceva timp de acum înainte, potrivit Reuters.

"Ar fi deprimant dacă va trebui să revenim la restricţiile pe vrem să le depăşim pentru că vrem prea mult prea repede", a afirmat ea în Bundestag, camera inferioară a parlamentului.

Cancelarul a mai declarat că s-a înţeles de la început că noul tip de coronavirus nu poate fi oprit, dar că trebuie încetinită răspândirea lui.

În acelaşi timp, Merkel şi-a exprimat dorinţa ca toate controalele de urgenţă introduse pentru încetinirea răspândirii coronavirusului să fie înlăturate în cadrul Schengen, spaţiul european de liberă circulaţie, începând cu 15 iunie.

"Scopul este, dacă răspândirea infecţiilor o va permite - vreau să repet asta -, ca începând cu 15 iunie controalele la frontieră în spaţiul Schengen să fie eliminate complet", a precizat ea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”