Mesajul Guvernului american pentru România, la Centenar

Mesajul Guvernului american pentru România, la Centenar

Mesajul Guvernului american pentru România, la Centenar: Vom fi în continuare alături de eforturile de susținere a valorilor democratice şi a statului de drept, care sunt esenţa relaţiei noastre. 

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, afirmă, în mesajul adresat în numele Guvernului SUA României cu ocazia Zilei Naționale, că „Statele Unite vor continua să fie alături de România în eforturile de susţinere a valorilor democratice şi a statului de drept, care sunt esenţa relaţiei noastre şi stau la baza creşterii economice şi prosperităţii“.

 „În această zi, celebrăm împreună cu toți românii a 100-a aniversare a creării României moderne și reflectăm la prietenia noastră și la parteneriatul strategic. România este un aliat puternic al Statelor Unite“, afirmă Mike Pompeo în mesaj.

Guvernul SUA își exprimă aprecierea pentru contribuția României la securitatea globală prin statutul de membru al NATO, inclusiv participarea la misiunile internaționale în Afganistan și Irak, și pentru sacrificiile pe care România le-a făcut.

„Apreciem modul în care ați abordat problemele regionale, cum ar fi securitatea la Marea Neagră“, se mai arată în mesajul Statelor Unite.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…