Mesajul primit de Tudor Chirilă de la o profesoară pentru un cuvânt rostit la „Vocea României”. Postarea lui a devenit virală

Mesajul primit de Tudor Chirilă de la o profesoară pentru un cuvânt rostit la „Vocea României”. Postarea lui a devenit virală

Tudor Chirilă a arătat pe pagina de Facebook mesajul primit de la o profesoară, care i-a povestit ce s-a întâmplat la una dintre orele ei, la școală.

Tudor Chirilă

În mesajul postat de Tudor Chirilă , profesoara îi mulțumește că la „Vocea României” artistul și juratul emisiunii a folosit cuvântul „dihotomie”, scrie libertatea.ro.

„Vă mulțumesc pentru că, grație dumneavoastră, termenul «dihotomie» a fost pe deplin înțeles de elevii mei. Și să vă spun cum: studiam o poezie, în care era o metaforă argheziană minunată: «dacă un altoi de stea putea să prindă pe noroi». Am întrebat copiii (clasa a IX-a) ce cred ei că ar exprima. Spre uimirea mea, un elev a spus că se referă la dihotomia ființei umane. L-am întrebat de unde cunoaște sensul termenului. Și mi-a spus că, în cadrul emisiunii «Vocea României», ați folosit termenul cu referire la o concurentă care cântase un musical (sau ceva de genul), dar care putea interpreta și rock. A ieșit o minunăție de lecție. De aceea, vă mulțumesc! (un profesor)”, a fost mesajul profesoarei.

Artistul spune că a postat mesajul cu acordul profesoarei și s-a arătat bucuros ”că există profesori deschiși la o abordare modernă. Mi se pare tare că prin Vocea României pot să contribui un pic de tot la educație”.

Postarea lui Tudor Chirilă a devenit virală pe Facebook, cu mii de like-uri, sute de distribuiri și multe comentarii.

Comentariile nu au întârziat să apară.

„Felicitări, Tudor! Se știe când tu deschizi gura, lupta e deja câștigată”.

De unde rezultă că modul de predare, pe aria de interes a elevului, are mare impact în înțelegerea termenilor predați. Sper că au văzut cât mai mulți profesori această postare. Urmărim cu drag Vocea României, este un bun prilej de a sta împreună, în familie. Mulțumim”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?