Messi, în haine de arab: Explicația gestului lămurește situația

Messi, în haine de arab: Explicația gestului lămurește situația

Cupa Mondială din Qatar a fost precedată de scandaluri de corupție și de acuzele privind tratamentul inuman la care au fost supuși muncitorii care au ridicat infrastructura competiției. Și, firește, după asemenea controverse, și ultima imagine de la CM 2022 a fost pe măsura unui turneu exploziv.

Messi, cu Cupa Mondială în brațe, îmbrăcat în Bisht, alături de Emirul Qatarului și de șeful FIFA.

Concret, la festivitatea de premiere, Emirul Qatar-ului, Tamim bin Hamad Thani, l-a îmbrăcat pe Lionel Messi în haine de arab, oferindu-i o mantie înainte ca starul sud-american să primească trofeul Cupei Mondiale. De aceea, în mai toate pozele cu trofeul în mână, Messi apare îmbrăcat în această ținută care se numește Bisht și despre care Adevărul a oferit mai multe detalii aici.

Și, totuși, de ce Emirul Qatarului a făcut acest gest controversat? Sunt mai multe explicații, în acest sens, venite din lumea arabă. În primul rând, e clar că momentul s-a dorit a fi o lovitură de imagine, care a completat tot ce a făcut Qatar la acest Mondial. În plus, ziua în care s-a jucat finala Mondialului, 18 decembrie, a avut și o semnificație aparte, fiind Ziua Națională a Qatarului. De aici și faptul că organizatorii s-au gândit să-l îmbrace pe Messi în haine de arab.

Tallie Dar a explicat ce reprezintă Bisht-ul în lumea arabă.

Tallie Dar a explicat ce reprezintă Bisht-ul în lumea arabă.

O ultima explicație pentru momentul de dinaintea decernării trofeului a fost oferită de Tallie Dar, un personaj cunoscut în lumea arabă. Acesta a afirmat că gestul Emirului de a-l îmbrăca pe Messi în Bisht trebuie interpretat ca unul de prietenie, de respect maxim pentru starul argentinian.

Luptătorii arabi purtau Bisht după victorii. Această haine semnifică onoare și demnitate și e purtată acum și de familia regală. Emirul Qatarului a vrut să-și arate respectul față de Lionel Messi. A vrut să arate că Messi e un luptător care a câștigat pentru țara sa. E un gest poetic, după ce Messi e încoronat rege al fotbalului. Nu mă aștept însă ca răutăcioșii să înțeleagă aceste lucruri“, a scris Tallie Dar pe Twitter.

Materialul din care e confecționată hainea purtată de Messi conține păr de cămilă, blană de capră, dar și inserții de aur.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”