METEO Cod portocaliu de ploi și Cod galben de Caniculă. Județele vizate

METEO Cod portocaliu de ploi și Cod galben de Caniculă. Județele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți o nouă avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ și un Cod galben de caniculă, valabile în aproape toată ţara.

În mai multe județe din țară meteorologii prognozează ploi torenţiale Foto: inquam photo

Meteorologii au emis un Cod portocaliu de vreme rea, valabil până miercuri dimineața, ora 10:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova şi în nord-vestul Munteniei, unde vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în perioade scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40 - 60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70 - 80 l/mp.

Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, pe alocuri, cu vijelii şi grindină.

ANM 2 png

De asemenea, în acelaşi interval de prognoză, va fi Cod galben de de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în sud-vestul, sudul, nordul şi nord-estul teritoriului.

În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 25 - 40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii şi grindină.

Conform ANM, perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârşitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

Totodată, în cursul zilei de marţi, va fi în vigoare un Cod galben de caniculă în regiunile sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 34 şi 37 de grade.

ANM4 png

Prognoză specială pentru Capitală

Meteorologii au emis, marți și o prognoză meteo specială pentru Bucureşti. Astfel, în perioada 30 august, ora 10:00 - 31 august, ora 10:00, potrivit prognozei ANM, la nivelul Capitalei, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă va fi de 35 - 36 de grade, în timp ce minima va oscila între 17 şi 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina